Follow by Email

tisdag 15 januari 2013

Trådlöst på alla förskolor och skolor i Södertälje!

Vad ska detta nu innebära? Jo bla. en stor förbättring för alla pedagoger att genomföra den obligatoriska Pedagogiska Dokumentationen.

Med bärbara datorer och Lärplattor! vi prövar märket iPad och Samsung Galaxy Tab (Android), internet var som helst i huset och tom lite utanför... Ingen trängsel till den enda administrativa datorn i huset, (i bästa fall kan det finnas 2 adm. datorer).

Från apptips i projektgruppen till att koncentrera oss mot Pedagogisk Dokumentation och följa upp och lyfta upp natur/teknik, matematik och språkutvecklande arbetssätt i Södertälje!

På Resurscentrum som jag tillhör pratar vi också om inkludering i fsk och skolan! Att tänka till, tänka om, göra nytt o göra om!(kommer ett inlägg snart om inkludering) Men framför allt att lita på pedagogerna!

Att just använda moderna teknik är fortfarande inte så mycket forskningsbaserat, men det är Pedagogiken, som vi tillämpar. Att använda tex. iPads i förskolan är att använda ytterligare ett redskap.

Språkutvecklande arbetssätt med iPads är nästa steg! känns spännande.

I skolan har iPads i ettor tagit riktigt fart och min kollega Ulrika Jonson kör fullt med alla ettor i Södertelge. Där har "Att Skriva sig till Läsning" (Write To Read)fått elever att skriva och att träna läsning genom lek och med hjälp av iPads, faktiskt från att spökläsa, kunna läsa mycket snabbare bättre än utan. Det utesluter inte penna och papper:))) utan det finns numera ytterligare ett verktyg att använda till fördel till alla elever.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar